MARDİN / KIZILTEPE - Yenikent Anaokulu

23 NİSAN COŞKUSU

Ulusal Egemenliğimizin 104. yılı okulumuzda ve Kızıltepe Gençlik Spor Merkezi kapalı spor salonunda büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. Öğrenci ve velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından çeşitli, gösteriler yapıldı  ve eğlenceli oyunlar oynandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına yoğun hazırlık yapan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bu özel günde etkinliğimize katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ

Orman Haftası kapsamında doğayla ilgili  edindikleri bilgilerle çevreye karşı ilgisi artan öğrencilerimiz  minik elleriyle okul bahçesine fidan dikti.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Dünya tiyatrolar günü ve önemi hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.Ardından çomak kuklalarıyla sınıf içinde özgün tiyatro gösterimleri sergilendi.

ÖĞRENCİLERİMİZLE RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLADIK

Öğrencilerimiz ramazan ayının manevi hissini yarım kolisi hazırlayarak öğrendiler ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmanın sevincini yaşadılar.

Öğrencilerimizin Havaalanı Sevinci

Öğrencilerimiz Prof.Dr.Aziz SANCAR Havalimanını ziyaret ederek eğlenceli zaman geçirdiler ve yetkililerden bilgi aldılar.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması Anasınıfı kategorisinde il ikincisi, İlçe kategorisinde birinci olan öğrencimiz Beril Ayşe YILMAZ  ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

HAREKETLİ YAŞAM ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimiz spor yaparak hem güne formda başlamakta, hem de eğlenceli zaman geçirmektedirler

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MARIŞ MANÇO'YU TANIYORUZ

Eğlenceli geçen etkinlikte öğrencilerimiz Barış MANÇO' yu tanıma fırsatı buldular.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Erken okuryazarlık kavramı, günümüzde gelişimin en büyük destekleyicisi ve okul öncesi dönemde gerekli olan önemli kavramlardandır. Erken okuryazarlık, çocukların kitapların farkına varması, harflerin farkına varması, yazının soldan sağa doğru yazıldığını fark etmesi gibi temel süreçleri içerir.Öğretmenlerimizin öğrencileriyle beraber bütünleştirilmiş etkileşimli kitap etkinliği

MAVİ RENK VE YAĞMUR DENEYİ

Öğrencilerimiz mavi rengi öğrenerek öğrendikleri renklere bir yenisini daha eklediler.etkinlik saatimizde de rengi pekiştirmek için yağmur deneyini yaptık.

Mavi renk teması ile "Yağmur Deneyi"

ÖĞRENCİ GEZİSİ PİZZA ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimiz pizza yapımı hakkında bilgi edinerek, pizza yapımını öğrendiler ve pişen pizzaları yemenin mutluluğunu yaşadılar.

SONBAHAR ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizin İçinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminin dokusunu , kokusunu ve özelliklerini hissetmeleri ve diğer mevsimlerle karşılaştırarak öğrenmelerini ve pekiştirmelerini sağlamak adına düzenlemiş olduğumuz SONBAHAR etkinliği

Annaler Gününü Öğrencilerimiz ile anneleri beraber kutladılar.